Bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola automobilom usmrtio je dvije doktorice: Novi nalazi pokazuju da je bio i drogiran

Podijelite ovaj članak:

Armin Berberović, koji je 26. maja ove godine, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor, automobilom usmrtio dvije mlade doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, te kobne noći bio je pod dejstvom droga.

Ova informacija je za portal Radiosarajevo.ba nezvanično potvrđena, a Berberović je u krvi imao drogu amfetamin.

Na dan nesreće policija je utvrdila da je Berberović u sebi imao 0,41 promila alkohola te da je vozio pod zabranom. Njemu je zbog ranijih počinjenih prekršaja oduzeta vozačka dozvola.

Na prijedlog postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Berberoviću je krajem juna produžen pritvor na još dva mjeseca.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je 29. maja jednomjesečni pritvor za Armina Berberovića, koji je optužen da je automobilom usmrtio Azru Spahić, i Almu Suljić koja je preminula u petak 23. juna od zadobijenih povreda i povrijedio još jednu osobu.

Arminu Berberoviću je određen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x