BH poduzetnik otkriva: Kako od par stotina maraka napraviti uspješnu kompaniju?

Podijelite ovaj članak:

Kako od par stotina maraka napraviti uspješnu kompaniju? To zna Damir Numić iz Tešnja, vlasnik kompanije Green Light.

– Ja sam sa samo nekoliko stotina maraka u četiri godine napravio najbrže rastuću kompaniju koja broji preko 100 zaposlenih – kaže Numić.

On potječe iz radničke porodice, otac mu je bio građevinac a majka domaćica. Prve novce počeo je zrađivati još kao dječak.

– S obzirom da sam bio dobar poznavalac IT sektora vidio sam šta nedostaje mojim prijateljima pa sam se bavio kopiranjem video igrica. Kako su se prijatelji igrali, meni je prihod rastao – kaže Numić.

Kasnije je, kao mladić, radio u jednoj automehaničarskoj radionici. Nakon toga upisuje i završava Pravni fakultet u Zenici te se zapošljava u jednoj lokalnoj firmi koja se bavi međunarodnim transportom. Godine 2017. odlučuje se na pokretanje kompanije koja se bavi dostavljanjem brze pošte na prostoru cijele Evropske unije.

– Nakon ulaganja u četiri teretna motorna vozila 2017. godine, danas ponosno možemo reći da imamo preko 100 teretnih motornih vozila koja su prisutna u gradovima širom Evropske unije, te koja opslužuju 5.000 naših klijenata – ističe Numić.

Posebno ga raduje da u firmi rade relativno mladi ljudi širom BiH.

– Ako vjerujete da se u BiH može uspjeti, pokušajte. Ako ne uspijete, pokušajte opet. Sigurno ste na pravom putu ali morate izdvojiti svoje vrijeme da bi imali zagarantovan uspjeh – zaključio je Numić za FTV.

Foto: Zos radio

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x