Biciklisti iz Goražda krenuli na put ka Potočarima: Suosjećamo sa porodicama

Podijelite ovaj članak:

Prema Memorijalnom centru Potočari jutros je iz Goražda krenulo deset članova Biciklističkog kluba iz ovog grada koji tradicionalno na ovaj način čuvaju sjećanje na Srebrenicu.

“Vozimo rutom Novo Goražde-Rogatica-Sokolac-Han Pijesak-Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac-Memorijalni centar Potočari. Put je dug oko 170 kilometara i očekujemo da ćemo stići u Memorijalni centar večeras između 19 i 20 sati. Malo je teže voziti zbog vremenskih uslova i velikih vrućina, ali to je najmanje što možemo učiniti njegujući sjećanje na Srebrenicu”, kaže Adnan Efendić, predsjednik Biciklističkog kluba Goražde.

Goraždanski biciklisti 12. put zaredom organizuju maraton kako bi odali počast žrtvama srebreničkog genocida.

“Svima nama je obaveza da čuvamo sjećanje na srebreničku tragediju i odajemo počast žrtvama genocida jer je to naš dug prema ubijenim Srebreničanima. Ovo je način da suosjećamo sa porodicama koje će svojim najmilijim klanjati dženazu”, ističe Efendić.

Biciklistički maraton podržali su iz Vlade BPK Goražde, a bicikliste je na put prema Potočarima ispratio Edin Ćulov, premijer BPK Goražde, piše RTV BPK.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x