Bingo i voda Leda uručili 20.000 KM porodilištima u BiH

Podijelite ovaj članak:

U zajedničkoj akciji “Sve za naše bebe” prirodne izvorske vode Leda i najvećeg trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini Bingo, koja je trajala od 1. juna do 31. jula 2023. godine, prikupljeno je 20.000 KM.

Dvije donacije po 10.000 KM Bingo i Leda donirali su za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini i to Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla i jučer Kantonalnoj bolnici Zenica.

„Želim zahvaliti Ledi i Bingu na donaciji koja će dobro doći našem porodilištu i s kolegama iz Odjela ginekologije i porodiljstva ćemo odlučiti gdje ćemo utrošiti sredstva”, kazao je direktor Kantonalne bolnice Zenica dr. Tarik Zulović.

Donaciju istog iznosa dobio je i Univerzitetsko klinički centar Tuzla

“Donirana sredstva bit će iskorištena za nabavku neophodne medicinske opreme na porodilištu, odjeljenju za novorođenčad i porođajnom odjeljenju Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla”, istakao je pomoćnik direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Igor Hudić.

Tokom trajanja ove humanitarne akcije, svaka kupovina bilo koje boce Leda vode u Bingo trgovinama rezultirala je donacijom od 0,10 KM za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini.

Zajednička akcija

Zajednička akcija “Sve za naše bebe”

“Zahvaljujemo kupcima koji su prepoznali ovu humanitarnu akciju i kupovinom vode Leda donirali sredstva za odjel ginekologije i porodiljstva. Leda uvijek nastoji pomoći onima kojima je najpotrebnije, a posebno smo osjetljivi na potrebe naših najmlađih. Ovom donacijom ćemo pomoći da novorođene bebe što ugodnije započnu svoj životni put”, izjavili su predstavnici Leda kompanije.

Iz kompanije Bingo naglašavaju da ova donacija predstavlja konkretan rezultat solidarnosti i podrške građana koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x