Bingo nagradio radnike sa po 1.000 KM uz novembarsku platu

Podijelite ovaj članak:

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group, koja je ujedno i najveći investitor te poslodavac u BiH, isplatila je finansijsku podršku svojim zaposlenicima, saznaje Klix.ba.

Obzirom da je Bingo grupacija koja upošljava skoro 9.000 ljudi nije iznenađenje da se vijesti brzo šire, a naročito kada su povezane sa finansijskim benefitima.

Kako Klix.ba saznaje od zaposlenika Bingo grupacije, uz redovnu novembarsku platu jučer su na račune dobili i po dodatnih 1.000 KM.

Odmah smo kontaktirali upravu kompanije, koja nam je potvrdila ovu informaciju i da je dodatni iznos uplaćen svim zaposlenima koji rade u grupaciji duže od šest mjeseci. Za ovu svrhu izdvojeno je više od 14 miliona KM.

Također, riječ je o oporezivoj isplati, tj. koja nije oslobođena plaćanja doprinosa, te će Bingo na poreze uplatiti i nešto više od šest miliona KM.

Bh. trgovački gigant nastavio je pozitivnu praksu iz prehodne godine kada su privrednici bili rasterećeni plaćanja poreza na ovu vrstu isplate. Ostaje da vidimo da li će ovaj pozitivan primjer pratiti i ostali poslodavci.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x