Bingo: Prosječna neto primanja naših uposlenika u trgovini iznose 1.049 KM

Podijelite ovaj članak:

Najveći trgovački lanac u BiH Bingo održao je svoju prvu press konferenciju. Na konferenciji je bilo riječi o radu grupacije koja danas broji blizu 9.000 uposlenih.

No interesantno je da je izvršni direktor kompanije za biznis operacije Edin Ibrahimović govorio tokom konferencije  i o primanjima uposlanika grupacije u sektoru trgovine, što je tema koja je jako često u fokusu bh. javnosti.

Bingo se ne boji Lidla: Neće se proslaviti kao u Srbiji

 

Kazao je kako su plate uposlenika Binga najviše u BiH kada je u pitanju ovaj sektor.

– Prosječna neto primanja naših uposlenika u trgovini iznose 1.049 KM što je bruto iznos od 1.430 KM. Redovna primanja, isplata regresa, 40-osatno radno vrijeme i sve ostalo se u našoj kompaniji podrazumijeva. To je obaveza svakog poslodavca – kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović je najavio kako će sutra na račune svih uposlenika grupacije biti isplaćena pomoć od 1.080 KM.

– Za ove namjene Bingo će izdvojiti blizu 10 miliona KM. Ovaj iznos obuhvatiće neto isplate radnicima u FBiH, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu, kao i poreze i doprinose koji se na ove iznose plaćaju u RS i Brčkom – kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović je napomenuo kako je radnicima ove godine već isplaćen i regres od 350 KM.

Inače konferencija je najvećim dijelom iskorištena da se izrazi zahvalnost upravo uposlenicima kompanije koji su, kako je rečeno, zajedno s upravom izgradili najveću domaću grupaciju i najvećeg domaćeg poslodavca.

 

Biznis.Info

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x