Bisera Turković, spasila obraz BiH

Podijelite ovaj članak:

Bosna i Hercegovina je oduvjek bila zemlja u kojoj su gosti imali poseban status i gdje je svako dobronamjeran prema nama dobrodošao u svako doba.
Ovih dana pošteno su nas osramotili politički predstavnici pravoslavaca i Hrvata u BiH, koji su odbili susret s šefom diplomatije Irana, ko biva “zbog kršenja ljudskih prava”!

Većina tih su članovi Udruženog zločinačkog poduhvata ili su naslijedili politiku onih koji su osuđeni pred međunarodnim sudovima za najteže oblike zločina protiv čovječnosti i genocid. Takvu politiku vode i danas protiv najbrojnige naroda u BiH, ali gle čuda, oni su zabrinuti što Iran radi u svojoj državi određuje dres kod oblačenja.

Apsurd je jednako velik po ovom pitanju kod licemjernih članica EU, koje zakonima diskriminiraju narod zabranama nošenja mahrame na glavi, dok su za naredbu iranskih vlasti da ženske nose mahrame digli kuku i motiku na Iran.

Je li zakon u Francuskoj o zabrani nošenja mahrame je u skladu sa ljudskim pravima, a zakon u Iranu o obavezi nošenja te iste mahrame i kršenje ljudskih prava?

Pripadnici UZP u BiH su jedva dočekali i osramotili našu državu svojim odbijanjem gostoprimstva šefu diplomatije prijateljske zemlje, dok ih većina neskriveno podržava Rusiju i trči na noge agresorima na suverenu državu Ukrajinu, gdje je već stotine hiljada ljudi izgubilo život, koje je osnovno ljudsko pravo.

Misle li oni da su svi nasvijetu budale i da ne vide to licemjerje?

Ne smeta im ni posjeta cionistima u Izraelu, niti bi odbili susret s bilo kim iz države koja sustavno krši ljudska prava Palestinaca i ubija ih svake godine na stotine! U sve su se uključili mediji koji svoj UZP prate u stopu i kukaju što BiH nije prekinula odnose s Iranom, iako to do sad službeno nije uradila nijedna država na svijetu. Znaju oni vrlo dobro da će lakše ostvariti planove UZP, ako BiH ostane bez prijatelja u svijetu, a Iran se pokazao kao najveći prijatelj!

Veliki prezir zaslužuju i ovi domaći mudroseri, koje zovu analitičari i predstavljaju finu gradsku raju. Oni ne dižu glas na otimanje nacije Bošnjacima, na pucanje po povratnicima i džamijama, na negiranje postojanja bosanskog jezika itd., a sad ih gledamo sa TV ekrana kako nariču nad sudbinom žena u Iranu.

I na kraju da zaključim. Jednako je kršenje ljudskih prava zabrana nošenja mahrame, kao i naredba da se nosi!

Obraz BiH je spasila šefica BH diplomatije, gospođa Bisera Turković, koja je dostojanstveno dočekala i ispratila goste.

 

 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x