Bosanac Denis Avdić: Ja sam najpouzdaniji migrant u Sloveniji

Podijelite ovaj članak:

Denis Avdić, porijeklom iz Gračanice, koji je već godinama istaknuta ličnost u radio-televizijskom svijetu u Slovenije, četvrti put je proglašen osobom godine na prestižnom događaju „Trusted Brand 2019.“ u ovoj zemlji.

Izuzetna čast

– Radi se o dodjeli nagrada za povjerenje, tačnije kojim brendovima u Sloveniji se najviše vjeruje. Nagrade idu firmama i za pet javnih ličnosti – sportisti, muzičaru, poduzetniku, TV osobi i radijskom voditelju. U postu na Instagramu i na primanju nagrade sam se našalio da je izuzetna čast u ovim vremenima da Slovenci najviše vjeruju migrantu. Tako sam čestitao ostalim brend firmama i osobama – rekao nam je Avdić.

Harizmatični komičar već devet godina vodi popularnu emisiju jutarnjeg programa “Denis Avdić Show” na Radiju 1, a posebno mu je drago što je ovaj izbor strogo profesionalan i regularan.

Realno stanje

– Drago mi je još više zbog toga što nije bilo glasanja, nego su nagrade podijeljene na osnovu istraživanja agencije „Mediana“. Ova agencija radi i istraživanja pred izbore i uvijek su tačni u svojim rezultatima. Znači, nije moglo da dođe do “mobilizacije” glasača, nego se radi o realnom stanju čitave populacije u državi. Povjerenje je teško steći i lako ga je izgubiti. Nosi sa sobom i veliku odgovornost i nadam se da će još dugo godina biti tako – govori nam voditelj.

Osim Avdića, nagrađeni su još Ivo Boscarol, poduzetnik, Slavko Bobovnik, TV-voditelj, Ilka Štuhec, sportistkinja, te grupa „Siddharta“.

Tvoje lice zvuči poznato 

Avdić već nekoliko godina, osim svog šoua na Radiju 1, vodi i popularnu TV emisiju „Tvoje lice zvuči poznato“, za koju ističe da mu je posebno draga jer iziskuje njegovu spontanost i visprenost.

Karijera policajca

– Svakog petka radio sam u policiji do sedam ujutro, a onda bih otišao na radio od 8 do 14 sati i opet u noćnu smjenu u policiju. To je trajalo dvije godine, a onda sam napustio policiju i počeo raditi samo na radiju – istakao je Avdić.

avaz.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x