Bosanski Novi: Ušetao u kafić sa kantom benzina i zapalio ga

Podijelite ovaj članak:

Muškarac iz Bosanskog Novog je jučer tokom dana zapalio kafić “Star” u tom gradu. Srećom nije bilo povrijeđenih osoba, no kafić je skoro u potpunosti izgorio.

“Policijski službenici Policijske stanice Bosanski Novi, dana 27.06.2024. godine lišili su slobode S. B. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela paljevina i izazivanje opšte opasnosti”, rečeno je iz prijedorske policije.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni istog dana oko 16:55 sati upotrebom zapaljive tečnosti zapalio unutrašnjost ugostiteljskog objekta u Bosanskom Novom.

U požaru koji je lokalizovala Teritorijalna vatrogasna jedinica u Novom objekat je u potpunosti izgorio, a posljedica po ljude nije bilo.

Prema saznanjima Mondo.ba, riječ je o Novljaninu Siniši Bajiću, koji je u kafić “Star” unio kantu benzina, zamolio goste da izađu, polio po objektu i zapalio.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će po kompletiranju predmeta protiv S. B. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela. Utvrđuje se i motiv počinjenja ovog krivičnog djela, a prema nezvaničnim informacijama, postojale su nesuglasice između njega i vlasnika kafića.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x