Bosnian Kingdom: Kroz odjeću čuvaju historijsko naslijeđe BiH

Podijelite ovaj članak:

Iz ljubavi prema sopstvenoj domovini, ambicijama i željeli da dokažu da je u BiH moguće probuditi se iz opće društvene letargije, Faris Nikšić, Zlatan Čakal i Vedad Kičević pokrenuli su Bosnian Kingdom Clothing, odjevni brend.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Nikšić kaže kako je ideja brenda sadržana u inkorporiranju i očuvanju historijski značajnih motiva Bosne i Hercegovine kroz odjevne predmete.

“Cilj našeg brenda je povećanje nacionalne svijesti i ljubavi prema sopstvenoj domovini, te razvijanje poduzetničkog duha kod mladih, kao i zapošljavanje mladih. Ono što krasi Bosnian Kingdom kao brend, je vješt odabira elemenata koji bivaju aplicirani na odjevne predmete, a koji u konačnici imaju za cilj očuvanje historijskog naslijeđa”, kaže Faris.

U Bosnian Kingdom Clothing ponosni su na rezultate koje su ostvarili i nakon šest godina rada, kažu da imaju 100% BiH proizvod.  Iz tog razloga, uvijek pokušavaju ohrabriti mlade ljude i sve one koji imaju ideju, da probaju da je realiziraju bez obzira na sve.

Sva proizvodnja obavlja se u pogonu u Sarajevu gdje je zaposleno 10 ljudi.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da upošljavamo osobe svih dobi, te činjenicu da više od pola naših uposlenika čine žene”, kaže Nikšić.

U njihovoj ponudi se mogu pronaći razni odjevni predmeti, među kojima su: dukserice, trenerke, majice kratkih i dugih rukava, polo majice, kape… Od aksesoara u ponudi imaju narukvice i privjeske za ključeve. Otvorenjem novog shopa na adresi M.M Bašeskije 27, ponudu su obogatili sa ženskom i dječijom kolekcijom.

Osim shopa odjeću Bosnian Kingdom Clothing možete pronaći i na Facebooku i Instagramu.

“Bosnian Kingdom Clothing od početka svog rada, vrši prodaju putem socijalnih mreža, te vrši slanja širom svijeta. Možemo reći da smo globalno dostupni, a u izradi je i web shop”, pojašnjava Nikšić.

Bosnian Kingdom Clothing  podržale su i poznate ličnosti, među kojima su: Mirza Teletović, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Muhamed Bešić, Damir Džumhur, Emir Sulejmanović, Džanan Musa…

Pokretači ovog projekta kažu da njihov brend treba da služi kao primjer, kako je moguće realizirati ideju na osnovu volje, truda i rada, a ne isključivo na osnovu velikog kapitala.

“Svjesni smo ekonomske situacije u našoj državi, međutim to je naša domovina i samo našim znanjem i požrtvovanošću je možemo dovesti u rang ekonomsko neovisnih drzava”, istaknu je Nikšić, zaključujući kako su njihovi dalji ciljevi vezani za otvaranje shopa u nekom drugom gradu BiH, a zatim i  inostranstvu, te proširenje proizvodnog pogona, u cilju obogaćivanja prodajne ponude.

Akta.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x