Bošnjaci dočekali hašlame!

Podijelite ovaj članak:

Pričao mi jedan bivši logoraš iz Prijedora, kako su tekle pripreme za odvođenje Bošnjaka u masovnu grobnicu Tomašicu i logore. Zazuela je, veli, JNA sve važnije punktove u gradu i dala Srbima. Radio televiziju, zdravstveni dom, Vatrogasni dom.., podijelila im oružje na očigled svih nas i stavila nam bijele trake oko ruke.

A šta su za to vrijeme Bošnjaci radili, pitam ga? – Bošnjaci su čekali da hašlame dospiju!

Nikad, niko, nije slikovitije opisao stanje svijesti kod Bošnjaka dok im se sprema bodljikava žica! Ovih dana svjedočimo sličnom scenariju. Rijetko kad se je mogao Bošnjak osjećati tako poniženo i beznadno, kao ovih dana.

Ekspresno formiranje vlasti i euforija koja to prati služi tome da se dodatno opusti i zaboravi da je Visoki predstavnik nametnuo zakon, po kojem glas Bošnjaka vrijedi sedam puta manje od glasa Hrvata, a da je na teritoriji entiteta nastalog na genocidu ostavio taj zakon onakakv kakav je bio, očito zadovoljan što tamo Bošnjaci dišu na škrge. Od ovih izbora interese Bošnjaka brani onaj koga Dodik imenuje, pa je nakva  četnikuša, Srebrenka Golić, postala za te potrebe Bošnjakinja. U FBiH je mijenjao zakon, kako bi ispuni želje UZP na čelu sa Draganom Čovićem, koji je prevrnuo svijet Hrvate u BiH smije predstavljati samo HDZ.

I sad čovjek gleda na press konferenciji, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma osam stranaka iz FBiH, koje, ko biva, predstavljaju Bošnjake, ali su istovremeno, ko biva, građanske, pa predstavljaju i Srbe i Hrvate, kako predstavnik tog jada Damir Nikšić javno traži da uđe u guzice Čovića i Dodika, a ovi mu se smiju, neugodno im! Škakilja ih!

Taj odron, pred kamerama se raduje kandidatskom statusu BiH, koji je takođe u svrhu anestezije za Bošnjake, kako bi se prestalo pričati o šmitovanju Izbornog zakona i ostvarenim snovima Čovića i Dodika da zauzmu sve pozicije koje žele i kaže da je svjestan kako bivša vlast(čitaj SDA), nema zasluga za to, ali da će on i ta nova lica pored njega to sprovesti u djelo.

Oni mu se javno smiju, gurkaju se kao kad seoska budala, koja služi svima za podsmijeh, nešto priča i pokušava ne biti budala.

Bošnjaci zaista jesu budale, dok političku moć daju osobama poput njega, koji za sebe neće ni reći da je Bošnjak, ali nisu tolike budale pa da ne znaju da je BiH u ovako lošoj političkoj i ekonomskoj situaciji baš zahvaljujući tim “novim licima” pored Nikšića, ali i njemu! Pogledajte video na linku ispod:

https://fb.watch/hrN_LPfc9N/

On je nedavno pravdao Dodikov Zakon o prebivalištu, koji je najštetiniji zakon u historiji BiH, kako nije očekivao da će ga dodik&com zloupotrebljavati, pa otimati Bošnjacima imovinu i dodatno etnički očistiti takozvanu rs.

Ovaj put nam ne trebaju ni bijele trake, zgurali su nas u ćošak i tačno znaju koji smo za Tomašica, Gabela ili za odstrijel!

EU će im za te potrebe donirati bodljikavu žicu, jer sad BiH, zaboga, ima kandidatski status, nešto što je Turska dobila 1999, ali je sad dalje od EU, nego te godine!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x