Braća Gvožđar pokrenula inicijativu i pomogla u uređenju Fizijatrijskog odjela Doma zdravlja

Podijelite ovaj članak:

Okončani su radovi na uređenju enterijera Fizijatrijskog odjela Doma zdravlja u Sanskom Mostu, a ovaj projekat je dobar primjer društveno korisne prakse sanskih privrednika Almira i Ermina Gvožđara.

Dugo godina su zaposlenici na ovome zdravstvenom odjelu radili u teškim uslovima, obzirom da je taj dio objekta Doma zdravlja izgrađen prije više decenija i u međuvremenu nije renoviran.

Poznati sanski privrednik, Almir Gvožđar, doživio je prije nekoliko mjesaci tešku povredu noge, pa je nakon operacije izvjesno vrijeme koristio fizijatrijske usluge. Zahvaljujući njegovoj inicijativi, došlo se na ideju da se odjel uredi, a prijedlog je podržao i građevinski poduzetnik Ermin Gvožđar. Braća su osigurala polovinu potrebnih sredstava, a drugu polovinu obezbjedio je Dom zdravlja. Vrijednost radova iznosila je oko 40 hiljada maraka.

Šef Fizijatrijskog odjela Doma zdravlja, dr. Hajrudin Jakupović, naglašava kako su sada stvoreni mnogo bolji uslovi za zaposlenike u medicinsko osoblje. U povodu uspješnog završetka ovog projekta organizovanao je i prigodno druženje, kojom prilikom su se iz Doma zdravlja zahvalili braći Gvožđar. Sve je uveličano i sječenjem slavljeničke torte.

 

InMedia

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x