Braća i mala sestrica prodavali limunadu na Baščaršiji, novac uplatili u Pomozi.ba

Podijelite ovaj članak:

Braća Ali i Muhamed i njihova sestra Uma danas su izmamili toliko osmijeha na Baščaršiji i izazvali lavinu pozitivnih komentara i reakcija, a nas su oduševili.

Preslatki, nasmijani, ljubazni, velikodušni i ponosni što mogu da urade nešto korisno – danas su prodavali prolaznicima svježu limunadu i tako zaradili 400 KM koje su uplatili našem Udruženju, za pomoć socijalno ugroženim i oboljelim osobama.
Koliko smo samo mi ponosni, a ne možemo ni da zamislimo koliko je na njih ponosna njihova majka Nadira koja im je pomogla da ostvare ovu ideju, stoji u objavi Pomozi.ba organizacije.

„Svoju djecu prvenstveno učim da je zaista naše samo ono što damo, i da samo ono što damo nam se može vratiti u većem i ljepšem obliku. Možda će zvučati previše subjektivno, ali zaista sam danas ponosna na svoju djecu. Pored toga što prodaju limunadu, oni je i besplatno dijele nanama. Moja Uma je rekla: ‘Ovo je stara nana, neću da uzmem pare.’ Meni kao roditelju je zaista to bilo veliko“ kazala je Nadira.

I nama je sve ovo veliko i presretni smo što je sve više mališana koji misle na druge i žele da čine dobra djela. Hvala vam što zajedno širimo ljubav.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x