Brada nije samo trend, evo razloga zašto ne bi trebali biti golobradi

Podijelite ovaj članak:

Dugačka brada postala je pravi svjetski trend i taj izgled nije više “rezerviran” samo za drvosječe, pustinjake, pomorce i sl. Više je odličnih razloga zašto muškarci ne bi trebali biti “golobradi”…  

 Čuva kožu lica

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Queensland pokazalo je da brada i brkovi na licu smanjuju izloženost kože štetnim UV zrakama za jednu trećinu i bolja su zaštita od proizvoda sa zaštitnim faktorom jačine do 20.

To znači da brada štiti lice 90 do 95 posto od štetnih ultraljubičastih zračenja i time smanjuje rizik od razvijanja raka kože.

3.350 sati više za uživanje

Upravo toliko, 3.350 sati muškarac u prosjeku potroši kroz život na brijanje, piše New York Post. Život brzo prolazi i oni koji puštaju bradu ovih 3350 sati svog života mogu provesti na drugačiji način, posevetiti se sebi, svojim hobijima, uživanju.

Uostalom, sve je bolje od stajanja pred ogledalom i trošenja vremena na brijanje, slažete li se?

 Istina je – ženama ste s bradom neodoljivi!

Oduvijek je taj izgled “drvosječe” privlačio žene, a nije se to promijenilo ni u moderno doba. Istraživanje na Sveučilištu Queensland obuhvatilo je osam hiljada žena koje su ocjenjivale kakav izgled muškaraca im je najprivlačniji.

Ukusi se razlikuju pa tako i ono kakvi muškarci su privlačniji kojoj ženi. I dok su nekim ženama golobradi muškarci bili atraktivniji, većini ispitanih žena su muškarci s bradom bili privlačniji.

Bit će vam toplije

Nije mit, istina je, barem tako tvrdi dermatolog Anthony M. Rossi za Wall Street Journal. Duža, “zimska” brada grije lice pa je područje pokriveno dlakama toplije za jedan stupanj od ostatka kože lica. Iako se može činiti kao beznačajana razlika, vjerujte, nije.

Brada čuva “baby face”

Brada čuva kožu vašeg lica i usporava starenje kože. Muškarci koji godinama imaju bradu, imaju manje bora na licu, a ako je jednom odluče obrijati, izgledat će mlađe od većine svojih golobradih vršnjaka.

 Čuva od infekcije

Jasno, bradu treba održavati čistom, baš kao i svaki drugi dio vašeg tijela. A brada će vas čuvati od infekcija. Tokom brijanja mogu nastati mikroambrozije na koži zbog čega virusi i bakterije lakše prodiru u kožu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x