Bravo: Naša džudistkinja Korina je osvojila zlatnu medalju na Evropskom kupu

Aktualna prvakinja Balkana, reprezentativka BiH iz Borse Korina Džidić briljirala je na Evropskom kupu za juniore koji se ovih dana održava u Skopju, u Sjevernoj Makedoniji.

Kup je okupio 29 juniorskih reprezentacija [U21] s područja Evrope, među kojima su i tri s drugih kontinenata: Kolumbija, SAD i Saudijska Arabija, a Bosnu i Hercegovinu predstavlja 18 reprezentativaca, saopćeno je iz Judo kluba Borsa.

Na putu do zlata Korina je svladala Asju Nurković iz Crne Gore, Saru Šančić iz Hrvatske, te u polufinalnoj borbi Jovanu Čakarević iz Srbije. U četvrtoj i finalnoj borbi Korina je pobijedila Niku Slacek, reprezentativku Hrvatske.

Iz kluba su napomenuli da je petnaestogodišnja Korina tek druga godina uzrasne kategorije “U18”, te se na borilištima Evropskog kupa u Skopju “sastajala” sa 3 do 4 godine starijim borcima.

Kako dodaju, ovo je ujedno i prvo juniorsko zlato u ženskoj konkurenciji s ovog ranga takmičenja koje pristiže u Grad Mostar kada je u pitanju judo sport.

U kategoriji do 70 kg nastupala je i Johanna Elisabeth Klinger. Ubilježivši pobjedu nad predstavnicom Švedske Nielsen Tove, poražena je od Sare Šančić iz Hrvatske.

Nakon prvog dana Evropskog kupa, Bosna i Hercegovina zauzima visoke ekipne plasmane.

U konkurenciji žena zauzima 1. mjesto, dok u sveukupnom poretku [M,Ž] zauzima 2. mjesto, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x