Bravo: Naša Lamija je osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u taekwondou

Podijelite ovaj članak:

Danas je uspješno okončano četverodnevno takmičenje na kojem je učestvovalo više od 600 takmičara iz 73 zemlje. U Sarajevu je boravilo više od 1000 gostiju, a svi prisutni imali su riječi hvale za organizaciju i kvalitet takmičenja


Lamija Alihodžić osvojila je bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu posljednjeg dana Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete u Sarajevu.

Predstavnica naše zemlje je u kategoriji žena preko 176 cm osvojila prvu medalju u olimpijskom taekwondo sportu i tako ispisala historiju u kategoriji kadeta na ovom nivou takmičenja. Predstavnica Bosne i Hercegovine bila je slobodna u prvom kolu voljom žrijeba, a u četvrtfinalu je slavila u meču sa predstavnicom Italije rezultatom 2:0. U polufinalnom meču zaustavljena je od predstavnice Irana koja je kasnije postala prvakinja svijeta.

Danas je uspješno okončano četverodnevno takmičenje na kojem je učestvovalo više od 600 takmičara iz 73 zemlje. U Sarajevu je boravilo više od 1000 gostiju, a svi prisutni imali su riječi hvale za organizaciju i kvalitet takmičenja.

U kategorijama muškaraca do 176 cm zlato je osvojio Gabriele Rosato (Italija), srebreni je bio Efthymios Iliadis (Grčka), a bronzani Kazbulat Kazanchev (AIN) i Nattawat Bunchang (Tajland). U kategorijama žena do 176 cm zlatom se okitila Vanja Rankov (Srbija), drugo mjesto zauzela je Ayla Jalili (Iran), a treća mjesta zauzela su Pola Wasilewska (SAD) i Klara Uglješić (Hrvatska).

Kod žena preko 176 cm osim Alihodžić, bronzu je osvojila Nielle Vroegh (Holandija), srebrena je bila Akon Baak (Australija), a zlatna Hana Zarrinkamar (Iran).

Kategorija muškaraca do 180 cm pripala je Akhadjon Mukhtorovu (Uzbekistan) koji je bio zlatni, srebrom se okitio Nolhan Rosemond (Francuska), dok su bronzane medalje osvojili Leonardo Angell (Australija) i Joshua Alade (SAD). U najvećim visinskim kategorijama kod muškaraca, preko 180 cm, zlatni je bio Mohammad Hossein Taghipoor (Iran), Nikita Gubanov (AIN) bio je srebreni, Ivan Lysenko (Španija) bio je bronzani, kao i Ramazan Rasulov (AIN).

U ukupnom poretku kod muškaraca prvo mjesto osvojila je reprezentacija Kazahstana, drugo mjesto zauzeo je Uzbekistan, treća je bila Italija, četvrta Južna Koreja, a peto mjesto pripalo je Iranu. Kod žena je najdominantnija bila reprezentacija Irana, drugo mjesto zauzela je Južna Koreja, treća je bila reprezentacija Kazahstana, četvrta reprezentacija Hrvatske, a peto mjesto pripalo je reprezentaciji Italije.

Nakon uspješnog završetka do sada najvećeg takmičenja u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, u naredna tri dana biće održan još jedan internacionalni turnir, G1 Bosnia and Herzegovina Open, na kojem se očekuje učešće gotovo 500 takmičara, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

(FENA)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x