Bravoooo: Damir Krupalija izabran u Kuću slavnih u SAD

Bosna i Hercegovina ima još jednog svog predstavnika u košarkaškoj Kući slavnih. 

Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, košarkaš s bogatim inozemnim iskustvom Damir Krupalija, našao je svoje mjesto u Kući slavnih srednjih škola u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je i sam Krupalija, koji je za naš portal otkrio detalje veličanstvene ceremonije u Ilinoisu.

“Upravo sam se vratio iz SAD i prvi dojmovi su fantastični. Iskren da budem nisam očekivao da ću biti izabran u Kuću slavnih srednjih škola u Americi. Kada mi je stigao dopis, bio sam iznenađen. U tio vrijeme sam bio nominovan, da bi nekoliko dana kasnije stigla podrvda i da sam izabran. Hvala svima koji su glasali za mene”, priča Krupalija za Radiosarajevo.ba.

Damir Krupalija na svečanosti u SAD prilikom ulaska u Kuću slavnih - undefined
Foto: Privatni album: Damir Krupalija na svečanosti u SAD prilikom ulaska u Kuću slavnih

Damir je u Americi igrao na početku svoje prebogate karijere. U SAD je stigao u priznatu Boylan srednji školu i tada je karijera krenula uzlanom putanjom.

“Upravo su me iz Boylana, moja kluba iz Rockforda, nominirali za Kuću slavnih. Iskreno, bilo je tu mnogo igrača koji su zaslužili da se nađu zajedno sa mnom. No, valjda su moje igre ostavile traga, hvala im na tome”, dodao je Krupalija.

Za samu ceremoniju kaže da je bila fantastična.

Svečanost su organizirali u velikoj dvorani u kojoj je bilo 1.500 mjesta. Nešto slično kao kada bude NBA draft. Prozivali su jednog po jednog igrača koji je ušao u Kuću slavnih i došao je red na mene. Sve je bilo na visokom nivou”, nastavlja Krupalija, koji je nakon srednje škole u Boylanu, američku avanturu nastavio na Univerzitetu u Ilinoisu.

SAD: Svečanost su organizirali u velikoj dvorani u kojoj je bilo 1.500 osoba - undefined
Foto: Privatni album: SAD: Svečanost su organizirali u velikoj dvorani u kojoj je bilo 1.500 osoba

Na naše pitanje da li je jedini igrač iz Bosne i Hercegovine i regiona koji je našao svoje mjesto u Kući slavnih srednjih škola SAD, Krupalija kaže:

“Prema nekim podacima mislim da jesam… Sumnjam da imam neko iz BiH, pa i regiona… Moguće samo Elvir Ovčina, koji je bio član Sycamore srednje škole u Americi.  Za ostale koji su igrali iz regiona u SAD, čisto sumnjam”.

Tokom posljednjeg boravka u SAD, Krupalija je pratio nastupe naših u NBA ligi – Jusufa Nurkića i Džanana Muse.

“Musa je talent kakav se rijetko rađa u svijetu. Nurkića mi je veoma žao, jer je imao sezonu iz snova. No,ne brinem se ja za Juku, vratit će se on još bolji. Amerikanci neće dozvoliti da dođe do promjena”, dodao je Krupalija za Radiosarajevo.ba, koji posljednjih godina živi u Sarajevu, a zapaženu karijeru je, osim SAD, između ostalog, ostvario u Španiji, Belgiji, Poljskoj i Francuskoj.  

radiosarajevo.ba

Nema poruka za prikaz