Brčko distrikt: Uhapšena dvojica policajaca

Podijelite ovaj članak:

U nastavku akcije kodnog naziva “DAMA”, nakon višemjesečnih planskih aktivnosti, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana jučer uhapsili svoja dva policijska službenika zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti“ iz člana 377. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

“U sklopu navedenih aktivnosti, a u skladu sa Naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, izvršeno je devet pretresa na tri lokacije prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti važni za krivični postupak. Istog dana šef Policije Brčko distrikta BiH je u skladu sa zakonskim ovlaštenjima osumnjičene policijske službenike suspendovao iz Policije”, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Dodaju da će po okončanju svih potrebnih radnji dokazivanja biće saopšteno više detalja.

U istoj akciji koja je provedena 16. januara uhapšene su četiri osobe osumnjičene za prodaju oko sedam kilograma droge.

Tokom akcije pretresena su četiri stambena objekta na isto toliko lokacija, zatim četiri osobe i jedno vozilo.

“Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu koristiti u krivičnom postupku i to: osam mobilnih telefona, snimač videonadzornog sistema, tablet, dvije drobilice, kao i određena količina nepoznate materije koja asocira na marihuanu”, rečeno je iz Policije Brčko distrikta.

Kako dodaju, dokumentovano da su I.R. (26), A.A. (26), A.Š. (27) i D.M. (48), svi iz Brčkog, od maja 2023. pa sve do danas na području ovog grada prometovali oko pet kilograma amfetamina spid i oko dva kilograma marihuane.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x