Britanka u 61. godini rodila vlastitog unuka svom sinu i njegovom suprugu

Podijelite ovaj članak:

Šezdesetjednogodišnja Cecile Eldge rodila je vlastitog unuka nakon što je nosila bebu svoga sina kao surogat majka.Matthew Eldge (32) i Elliot Doughtery (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.

Foto: Ariel Panowicz

Foto: Ariel Panowicz

Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Elliotova sestra. Ljekari su pripremili nekoliko oplođenih jajnih ćelija koje su stavili u njenu maternicu i ostala je trudna u prvom pokušaju. Nakon sedam i po mjeseci na svijet je došla Uma.

Foto: Ariel Panowicz

Foto: Ariel Panowicz

Specijalni porodični momenat zabilježio je fotograf Ariel Panowicz. Par očeva je plakao od sreće kada je vidio svoju kćerku.

“Bitno je naglasiti da nisu sve žene u 60-im godinama dovoljno dobro zdravstveno da bi bile surogat majke”, kazala je dr. Carolyn Maud Doherty.

Foto: Ariel Panowicz

Foto: Ariel Panowicz

Baka se porodila prirodnim putem što je sve iznenadilo. Istakla je kako je vježbala, šetala i bila aktivna te da je sve dobro podnijela.

“Ljudi nisu razumjeli na početku, ali onda su pružili snažnu podršku i kazali su kako je radikalno i nevjerovatno. Moja majka ih je inspirisala i sve smo zajedno prošli”, kazalo je Matthew.

Foto: Ariel Panowicz (Foto: Klix.ba)

Foto: Ariel Panowicz (Foto: Klix.ba)

Njegov suprug kazao je kako su izuzetno sretni što imaju priliku postati roditelji i što im je tehnologija omogućila da njihovo dijete imaju gene od obojice.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x