Cazin: Filip prihvatio islam, a potom šerijatski vjenčao svoju djevojku Ernu

Podijelite ovaj članak:

Veličanstven događaj odigrao se u mjestu Ćoralići, Džematu Horozovići, koje se smjestilo u srcu Bosne i Hercegovine, tačnije u gradu Cazinu, dana 29. decembra 2023. godine.

Mladić po imenu Sauko Filip donio je hrabru odluku da krene na putu vjerskog preobraćenja, odabirući novo ime – Salih, prilikom prelaska na Islam, izgovarajući riječi šehadeta.

Uz blagoslov i podršku efendije Elmedina Misaljevića, Salih je u okrilju tišine džematske zajednice s odlučnošću i dubokom vjerom u srcu izrekao riječi šehadeta. Taj trenutak nije bio samo formalno prihvaćanje vjere, već početak dubokog duhovnog putovanja, ispunjenog promišljanjem i spoznajom istine.

Subota je bila poseban dan u Džematu Horozovići, jer je upriličena svečanost šerijatskog vjenčanja između Sauka Saliha i Sauko-Perviz Erne. Salih, koji je jučer izrekao riječi šehadeta, danas je proslavio šerijatsko vjenčanje, ozvaničivši tako svoj povratak islamu, objavili su iz džemata Horozovići.

U ovom svečanom trenutku, svi prisutni mole Allaha da pomogne novopečenom bračnom paru na Pravom putu, da ih Gospodar čuva i vodi kroz život. Molitve su upućene i za zdravlje, sreću, ljubav i čestit evlad, želeći im blagoslovljen i sretan zajednički život u skladu s vjerskim načelima koje su odabrali.

Cazin.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x