Cazin: Okupljeni građani traže istinu za nastradalog mladića

Podijelite ovaj članak:

Danas se u Cazinu održalo drugo okupljanje građana povodom traženja istine za Azura Terzića, mladog košarkaša koji je prije skoro mjesec dana pronađen ispred jednog tržnog centra sa slomljenom kičmom.

Porodica i neformalna grupa građana organizirali su juče okupljanje na gradskom trgu u Cazinu, a večeras je okupljanje počelo ispred Osnovne škole Cazin 2 na Ćupriji, škole koju je pohađao Azur, a zatim se velika kolona građana uputila pored Gimnazije pred Cazin City centar u kojem se desio ovaj nemili događaj .

Na okupljanju se obratio otac Azura, Saud Terzić koji je prenio okupljanjima pozdrave od sina i njegovo uvjerenje da će ubrzo se vratiti na trening, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

“Dobro pazite gdje vam djeca izlaze kako se nikome i nikad ne bi desilo ovo što je meni i mome sinu”- poručio je Saud Terzić, kako prenose lokalni portali.

Okupljeni građani Cazina i Krajine, uz značajnu podršku i medija koji prate ovaj skup, skandirali su Cazin traži istinu, a ispred centra uzvikivali su ‘bojkot’.

Građani protestvuju protiv lošeg odnosa lokalne i kantonalne policije povodom ovoga slučaja, a otac nastradalog mladića je prisutne upoznao da je predmet preuzela Federalna uprava policije i očekuje brzo rasvjetljavanje ovoga slučaja.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x