Cazin: Svi radnici dali kolektivni otkaz i prijete vlasniku da će demolirati firmu

Da je teška situacija kod poslodavaca u Bosni i Hercegovini govori podatak da je sve kompanije “muku muče” sa radnicima, kako ih pronaći, kako ih zadržati da ne idu van granica Bosne i Hercegovine.

Nažalost kompanija iz Krajine, tačnije iz Cazina koja se bavi vodoinstalacijom, kanalizacijom, adaptacijom kupatila te hitnim intervencijama, ASES team iz Ćoralića, ostala je bez radne snage jer su svi radnici dali otkaz.

Kako sam danas u jutro primio obavijest o kolektivnom otkazu svih radnika pa tako i voditeljice Minele, ovim putem obavještavam naše klijente, kupce, i one kojima sam dužan a ne znam, i one koji su nama dužni da se jave na broj telefona. Od sutra jutro sam u firmi Ćoralići 226 pa ako dobijem ključeve bujrum“,  napisao je vlasnik firme ASES team na stranici firme.

Kako su izjavili sad već bivši radnici, kolektivni otkaz su dali zbog prekovremenog rada ali i drugih nepravilnosti prema radnicima. Ova pojava pokrenula je lavinu komentara na Facebooku sa pitanjem: Ko je kriv, radnici ili gazda zbog kolektivnog otkaza?

Bivši radnici sada prijete vlasniku firme kako će demolirali firmu i vlasnika firme Admira Suljića, koji poručuje da će sve biti uredno prijavljeno policiji uz adekvatne (neosporive) dokaze, uz pratnju advokata.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x