Čedomir Jovanović: Srbija da raskrsti sa zločinačkim naslijeđem i krene u EU i NATO

Podijelite ovaj članak:

Stoji ovo u reakciji lidera LDP-a Čedomira Jovanovića koju prenosimo u nastavku:

– Ovoga puta nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste, a poražavajuće je što se srpska politička elita prema tome odnosi kao jednom od instrumenata za ostanak ili dolazak na vlast.

Veličanje ratnih zločinaca i njihova rehabilitacija, protivljenje bilo kakvom dogovoru sa kosovskim Albancima, netrpeljivost i mržnja prema pripadnicima drugih nacionalnosti, presuda za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori i odnos prema tom slučaju samo su najsnažnije potvrde onoga što govorimo, a to je da se ovde ne vodi borba za vlast da bi se promijenila politika, nego da bi ta ista politika opstala po svaku cijenu.

Umjesto da u skladu sa svojim interesima gradimo najbolje moguće odnose sa susjedima, grubo se miješamo u politički i zakonodavni život Crne Gore i podržavamo osuđene kriminalce, koji su se uvijek krili iza srpskog naroda dok su činili nedjela i zločine.

A alternativa koja treba da zamjeni takav način razmišljanja pomjera dalje granice tog ludila, koje se najočiglednije manifestuje u totalnoj šizofreniji koja vlada u većem dijelu srpske opozicije, koja, prepodne, navodno napada one koji su osuđeni u procesu državnog udara a kriju se u Srbiji, čineći nova nedjela, a popodne im organizuje skupove podrške.

Poslije svega toga, ono što se nameće kao jedini zaključak je to da se ovde vodi borba da li će pogubna politika preživjeti ili će se zauvijek raskrstiti sa zločinačkim naslijeđem trodecenijske propale ideje, koja je Srbiju i njene građane odvukla u pakao.

Nemamo više vremena za isprobavanja.

Srbija mora ući u Evropsku uniju i NATO savez. Moramo napraviti dogovor sa Prištinom, bez obzira na visoku cijenu koju ćemo platiti, jer je taj dogovor prvo u našem interesu. S druge strane, po svaku cijenu moramo sačuvati mir u regionu, a to znači pomoć Bosni i Hercegovini u njenom nastojanju da ostane jedinstvena, riješi svoje probleme i krene u EU i NATO, kao i da riješimo svoje nesuglasice sa Severnom Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

To su preduslovi za opstanak i razvitak Srbije. Sve ostalo je utopija bez mnogo utemeljenja u stvarnosti i realnom životu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x