Članovi Predsjedništva BiH uputili čestitke povodom Vaskrsa

Podijelite ovaj članak:

“Najveće bogatstvo i privilegija nas koji živimo u Bosni i Hercegovini jeste to što imamo priliku slaviti različitosti koje nas spajaju vijekovima. Vaskrs kao vaš najstariji i najveći praznik, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, podsjeća nas nanovo na vrijednosti nade i ljubavi u našem međusobnom dijalogu.Praznici su prilika za slavlje i susret sa našim najmilijim, prijateljima, komšijama. Visoko preosveštenstvo, Vama i pravoslavcima u BiH i dijaspori čestitam Vaskrs, uz nadu da ga dočekujete u dobrom zdravlju i raspoloženju. Hristos vaskrse, poručio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović uputio je povodom pravoslavnog praznika Vaskrsa čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini.

“Vaša Eminencijo, Vama i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom Vaskrsa. Želim da provedete ovaj praznik u miru, sreći i blagostanju s porodicama, prijateljima i komšijama. Neka Vaskrs bude prilika za jačanje duhovne snage, kao i međusobnog razumijevanja i tolerancije, uz bogatstvo različitosti koje baštinimo u Bosni i Hercegovini. Uz želje za dobro zdravlje i napredak, želim Vam sretan Vaskrs, poručio je Bećirović.

„Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem vam najiskrenije čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedete radosno, u ljubavi i slozi.Neka praznik Vaskrsenja Hristovog bude izvor nadahnuća za vječnu istinu o pobjedi dobra i podsjeti na duh zajedništva i blagodet praštanja i međusobnog razumijevanja. Uz najbolje želje za dobro zdravlje, duhovni mir i blagostanje, upućujem vam najradosniji pozdrav ‘Hristos vaskrse’!“,  navodi se u saopštenju predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x