Čović: Nema uvjetovanja nikome, a naš jedini uvjet je da DF ne bude dio koalicije

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović stigao je u Žepče, gdje su planirani sastanci s predsjednicima općinskih i kantonalnog odbora HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona o izbornim rezultatima i postizbornim koalicijama u ovom kantonu.

Čović je kazao da su u Zeničko-dobojskom kantonu s tri zastupnika napravili dobar rezultat te da vjeruje da će biti dio vlasti, ali ne po svaku cijenu.

“Danas ćemo razgovarati o uspostavi vlasti na višim razinama, ali i poziciji Hrvata u ovoj županiji i njihovoj uključenosti u više nivoe”, kazao je Čović.

Naglasio je da je uvjet koalicije sa Osmorkom da tu nema Demokratske fronte (DF), ali i to da je u njihovom programu, koji će biti dio sporazuma s partnerima i izmjena Izbornog zakona.

“Nema uvjetovanja nikome, a naš jedini uvjet je da DF ne bude dio koalicije iz poznatih razloga. Paket programskih načela je jasno predočio i Euroatlantski proces, a ključna stvar za njega je reforma Izbornog zakona. Reforme su bitne za kandidatski status”, dodao je Čović.

Lider HDZ-a BiH kazao je da će u subotu, 19. novembra, biti održan sastanak sa delegacijom SNSD-a u Mostaru.

 

BHRT

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x