Crni oblak nad planetom zemlja

Podijelite ovaj članak:

Na trijemu Bijele kuće, danas 21.decembra 2022 godine, američki predsjednik Joe Biden, dočekao je kolegu Volodimira Zelenskog iz Ukrajine. Nekoliko izjava nakon obraćanja medijima, mnogi svjetski stučnjaci za komunikacije označili su kao objavu rata Rusiji, od strane SAD i saveznika, a Zelenski je bio vidno zadovoljan nakon susreta.

Da ništa nije slučajno i nevažno u ozbiljnom državnom marketingu pokazuje čak i način odijevanja dvojice predsjednika. Zelenski je i za posjetu Vašingtonu odabrao majicu i klasičnu duksericu sivomaslinaste boje, a na nogama su bile vojničke čizme.

Ovo je posebno zlokoban znak za one koji znaju čitati ovakve vrste poruka.

Biden je obećao Zelenskiju nastavak jačanja ukrajinskih obrambenih kapaciteta i rekao da je SAD već poslao 45 milijardi dolara pomoći Ukrajini.

“Ukrajina je dobila bitku kod Kijeva, bitku kod Harkova, kod Hersona… Ukrajina je prkosila očekivanjima Rusije na svakom koraku”, rekao je Biden i dodao da Rusija koristi zimu kao oružje.

“Ostat ćemo s vama koliko god treba, nećete biti sami. Ne sumnjam da ćemo zajedno održati svjetlo slobode”, rekao je Biden.

Prilikom odgovora na jedno od pitanja predsjednik Bajden jasno je dao odgovor zašto SAD u ovom trenutku ne trebaju dati “SVE” što je potrebno Ukrajini da oslobodi svoju zemlju. – “Ulazimo u otvoreni sukob i mogući svjetski rat”.

Ova zlokobna najava trećeg svjetskog rata je strašna i kad se pročita u tabloidima, ali kad se čuje direktno iz usta američkog predsjednika, ona sledi krv u žilama!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x