Da vidimo ko će dati glas anđelu čuvaru ratnih zločinaca

Sutra je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Jasno, kao i uvijek, iznijet ću svoj stav.

———————–

Odmah želim reći da ću biti protiv imenovanja Lidije Bradara (HDZ) za predsjednicu Federacije BiH.

Podsjetit ću javnost da je upravo ona, u junu 2014. godine, s osmijehom i sva ushićena, uz stranačkog šefa Dragana Čovića, te još neke kolege iz HDZ-a, priredila svečani doček u Busovači presuđenom zločincu Dariu Kordiću, koji je nakon 17 godina izašao iz zatvora u Austriji.

Dario Kordić je osuđen pred Haškim tribunalom na 25 godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim civilima u Ahmićima, kada su jedinice za posebne namjene HVO-a, izvršile napad na Ahmiće i svirepo ubile 116 osoba, među kojima 32-je žene i 11-ero djece.

Najstarija žrtva bila je 81-godišnja žena, a najmlađa ubijena bila je tromjesečna beba.

Nedostaje još samo da se i za Daria Kordića, koji je poručivao da u Sarajevu nisu, kako se izrazio, “legitimni Hrvati”, osigura neko savjetničko mjesto, pa da ekipa bude kompletirana.

Neću podržati Lidiju Bradara za predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine, i zbog toga jer je ona 29. novembra 2021. u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine glasala protiv odluke tadašnjeg Visokog predstavnika Inzka o zabrani negiranja genocida. Takvim činom, ona je, uz svog stranačkog šefa, zapravo podržala negiranje genocida. Taj nedoličan i amoralan potez, učinjen je očito zbog izbornog zakona, pa sam siguran da bi slično mogla djelovati i na mjestu predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine.

Pozivam i ostale zastupnike da razmisle kome daju svoj glas za najvišu poziciju izvršne vlasti.

Moj glas, neće dobiti!

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x