Dačić: Pokušaće da nas slome

“Do jula, kada bi trebalo da se održi novi samit u Parizu, Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić biće pod strahovitim pritiskom. Na sve moguće i nemoguće načine pokušaće da nas slome, da nam oslabe poziciju, da dođu do toga da Srbija izgubi sve, a da Priština dobije sve”, naveo je Dačić, u autorskom tekstu za Srpski telegraf, povodom najava novog sastanka o dijalogu Beograd i Prištine, koji bi trebalo da se održi u Parizu.

Prema Dačićevim riječima, pokušaće se i sa time da se bez ukidanja taksi nastavi dijalog, što “Srbija nikad neće prihvatiti”.

“Usloviće naše pregovore o ulasku u EU zahtjevom da uvedemo sankcije Rusiji, da se odreknemo partnerstva sa Kinom. Pod parolom brige o interesima građana naše države pokušaće da nam zatvore sva vrata”, istakao je Dačić i dodao: “To im neće proći”.

“Ne dok Srbija ima ovu vlast koja ima prijatelje i u Moskvi i Pekingu, ali i u Berlinu, Parizu, Vašingtonu, Briselu. Naši prijatelji iz Moskve i Pekinga nam pružaju bezrezervnu podršku kada je u pitanju borba za Kosovo i Metohiju”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, “to je naš vjetar u leđa, naša garancija da u Ujedinjenim nacijama nikakav Haradinaj, Tači, niti Pacoli ne mogu da slome Srbiju i Srbe”.

“Da li je samit u Berlinu donio nešto dobro? Ko će to znati? Ali je dobro što ima takvih sastanka jer se ipak time smanjuju mogućnosti incidentara ili napada na Srbe. A to je ono što su potencirali Merkelova i Makron”, naveo je Dačić.

0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x