Damir Nikšić zvanično isključen iz SDP-a

Podijelite ovaj članak:

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić isključen je iz članstva Socijaldemokratske partije BiH. Odlučeno je to na današnjoj sjednici Glavnog odbora.Inicijativa za njegovo isključenje pokrenuta je na sjednici stranačkog predsjedništva u Tuzli početkom marta, a ista je razmatrana i jučer u Sarajevu gdje je jednoglasno usvojen zaključak.

“Upravo je donesena odluka da sam isključen iz SDP-a. 68 za, 4 protiv i 6 sudržanih”, napisao je Damir Nikšić na svom Facebook profilu.

Proces isključenja Damira Nikšića je uslijedio zbog njegovog neadektavnog ponašanja i ispada na posljednjoj sjednici GO SDP-a kada je vrijeđao novinare i partijske kolege iz Tuzle nazivajući ih pogrdnim imenima te pozivajući na nasilje.

Lider SDP-a Nermin Nikšić uoči današnje sjednice Glavnog odbora je kazao da SDP nema problem sa članovima koji imaju drugačije mišljenje.

“Smatramo da niko nema pravo vrijeđati, provocirat i kvalifikovati bilo koga čime se nanosi šteta unutar SDP-a i u javnosti. Prijedlog je da se naš član, drug i zastupnik isključi iz članstva”, izjavio je Nikšić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x