Dan državnosti BiH je u subotu, prenosi li se obilježavanje istog na ponedjeljak?

Podijelite ovaj članak:

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine obavještava državne organe, poslodavce i zainteresovanu javnost da se obilježavanje državnog praznika Dana državnosti koji pada u subotu ne prenosi na sljedeći radni dan. 

Naime, Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), utvrđeno da je 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade. 

Shodno navedenom, 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika. 

Kako ove godine 25. novembar pada u subotu, to će 25. novembar 2023. godine biti neradni dan za one državne organe, preduzeća i druga pravna lica koja rade subotom.

Shodno navedenom, a imajući u vidu da se 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava samo na dan praznika, te da navedenim zakonom nije predviđeno prenošenje obilježavanja istog na neki drugi dan, to će se pomenuti državni praznik u tekućoj kalendarskoj godini obilježiti u subotu 25. novembra 2023. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ujedno čestita Dan državnosti svim građanka i građanima Bosne i Hercegovine. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x