Danas bi trebala biti poznata visina kaucije za Adnana Ćatića

Bivši svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić nakon hapšenja 5. aprila nalazi se u žiži ineteresovanja medija u našoj zemlji, ali i Njemačkoj. Naš bokser, poznatiji pod imenom Felix Sturm, uhapšen je jer se sumnjiči za utaju poreza od prodaje ulaznica, ali i od TV prava za svoje mečeve, a njemački mediji prenijeli su informacije kako je riječ o milionskim iznosima.

Tu nije kraj problemima za Ćatića. Naime, dok se nalazi u pritvoru, protiv njega je otvorena i nova istraga zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Tako se poznati bokser sumnjiči da je 20. februara 2016. godine u borbi za WBA pojas protiv Rusa Fedora Chudinova bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu stanazolol.

Kako Faktor saznaje od bliskih prijatelja Adnana Ćatića, danas bi trebala biti određena kaucija i Ćatić bi, kako se oni nadaju, uskoro trebao da se brani sa slobode.

– Adnan sa nestrpljenjem očekuje odluku o kauciji. U stalnom kontaktu smo sa njegovom porodicom i Ado se dobro osjeća. Mnogo mu znači podrška najbližih, ali i Bosanaca i Hercegovaca iz cijelog svijeta. Prema posljednjim informacijama, danas bi trebala biti određena kaucija, a nakon toga Ado bi trebao da napusti zatvor. Velika je bruka da je jedan šampion i uzoran sportista već deset dana u zatvoru – kažu za Faktor prijatelji bivšeg bokserskog šampion

Nema poruka za prikaz