Danas mirno okupljanje ispred Zavoda Pazarić, traži se smjena direktora

Podijelite ovaj članak:

Unija osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine, organizuje danas mirno okupljanje ispred Zavoda Pazarić.

Oni su pozvali sve sve osobe sa invaliditetom, kao i sve građane koji žele da iskažu solidarnost sa njima da prisustvuju ovom skupu.

 Želimo da svojim prisustvom iskažemo podršku svim osobama koje borave u Zavodu i njihovim porodicama, kao i svim časnim i požrtvovanim uposlenicima koji svoj posao rade profesionalno i sa puno empatije.

Želimo da pošaljemo poruku da naše društvo i institucije moraju imati nultu toleranciju na bilo kakav oblik nasilja i da počinioci istog moraju biti adekvatno sankcionisani – naveli su u pozivu.

U saopćenju ističu kako “otkaz jednoj uposlenici nije rješenje problema”.

– Mjesecima tražimo smjenu direktora Zavoda, kojeg smatramo odgovornim za dešavanja u koja je javnost imala uvid. Reakcija nadležnih je izostala – naveli su.

Tokom skupa, kako su najavili, ponovit će dosadašnje zahtjeve Unije o kojima se Vlada Federacije BiH nikada nije zvanično očitovala.

– Molimo sve koji planiraju doći na skup, da ne nose i ne upotrebljavaju bilo kakve pištaljke, vulvuzele, sirene ili bilo koje druge uređaje koji proizvode zvuk. Ne želimo da na bilo kakav način uznemirujemo korisnike u Zavodu Pazarić.

Želimo miran i dostojanstven skup na kojem ćemo pokazati čitavoj zajednici da smo vidljivi, da smo ujedinjeni, da smo spremni da savladamo sve izazove koji su pred nama i da istrajemo u borbi za prava osoba sa invaliditetom – naveli su u pozivu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x