Delegacija Bošnjačke stranke posjetila reisul-ulemu

Podijelite ovaj članak:

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića jučer je posjetila delegacija Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, predvođena predsjednikom Ervinom Ibrahimovićem.

Gosti su ujedno i poslanici Skupštine Crne Gore.

Uz izraze dobrodošlice, reisul-ulema Kavazović im je zahvalio na svemu što čine za Bošnjake u Crnoj Gori i uputio riječi podrške.

Gosti su ovom prilikom reisul-ulemu informirali o aktuelnim pitanjima, kao i izazovima s kojima se suočavaju Bošnjaci u Crnoj Gori.

„Imao sam zadovoljstvo sa svojim saradnicima iz Bošnjačke stranke da posjetim reisul-ulemu Kavazovića i da razgovaramo o aktuelnim društveno-političkim temama u dvije prijateljske zemlje. Izuzetno sam zadovoljan kako reisul-ulema posmatra događaje u ove dvije prijateljske države, ali i uopšte kakav je položaj Bošnjaka u ove dvije države. Raduje me dobar odnos između Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Islamske zajednice u Crnoj Gori. Također, izvanredni su odnosi i Bošnjaka, samim tim šaljemo jasnu poruku zajedništva, poruku da smo spremni da, sa svim izazovima koji su ispred ove dvije države, sa svojim narodom damo snažan doprinos razvoju bilateralnih odnosa, ali i demokratizaciji društva, a samim tim da i što prije ove dvije lijepe države budu punopravne članice Evropske unije“, izjavio je Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke.

Ukazao je na činjenicu da Bošnjaka stranka ima važnu ulogu u Crnoj Gori kada su u pitanju demokratski i politički procesi.

„Bošnjačka stranka je bila presudan glas za članstvo Crne Gore u NATO-u, od svog osnivanja je dala snažan doprinos razvoju multireligijskog i multietničkog društva u Crnoj Gori. Ono što je značajno i za građane Bosne i Hercegovine jeste da uvijek dajemo snažan doprinos kada su u pitanju dobri, prijateljski bilateralni odnosi između dvije države, ona je snažan most između njih“, dodao je on.

Sagovornici su iskazali opredjeljenje za međusobnu podršku i jačanje veze Bošnjaka Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Sastanku su prisustvovali i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Muhamed Jusić i šef Kancelarije reisul-uleme Rifat Fetić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x