Deset godina uspješnog rada: Priča o bosanskoj ćevabdžinici u Atlanti

Podijelite ovaj članak:

Bosanski ćevapi simbol su Bosne i Hercegovine, koji sve više prevazilazi i granice regije i osvaja druge zemlje.

Takva je priča i Kenana Mustića iz Bosanskog Novog koji je vlasnik ćevabdžinice “Euro gourmet” u mjestu Lawrenceville u blizini Atlante u SAD-u.

Portal 11alive.com u svojom video prilogu upoznao je javnost u Atlanti o bosanskoj ćevabdžinici Euro gourmet i o tome kako se amerikancima sviđaju bosanski ćevapi.


Kenan Mustić u razgovoru za 11alive.com kaže da tradiciju spremanja ćevapa je nasijedio o svog djeda i da se ne zaboravlja ono na čemu si odrastao.

Sjećam se kada sam imao četiri ili pet godina jeo sam ćevape. I u Njemačkoj kada smo bili nismo zaboravili na ćevape. To se ne može zaboraviti”, dodao je Mustić.

Na pitanje novinara kako se ćevapi sviđaju Amerikancima, Mustić kaže da se američka klijentela stalno vraća u ćevabdžinicu.

https://www.facebook.com/atthetableatl/posts/331982893964074

“Narudžbe Amerikanaca prilika su da se američka i bosanska kultura bolje povežu. Mislim da se ćevapi sviđaju Amerikancima i da su oni zapravo most između dva naroda”, objašnjava Kenan Mustić.

Novinar je potom pitao kako ćevapi predstavljaju Bosnu.

Ćevapi iz ćevapbdžinice Euro Gourmet - undefined

“Oni sadrže od svega pomalo. Ćevapi su naše tradicionalno jelo, serviraju se uz kajmak koji je također bosanski prilog, ajvar, luk, te uz somun”, ispričao je Mustić.

Njegova porodica imala je dvije prodavnice u BiH a danas imaju kafić i ćevabdžinicu u Atlanti.

Ćevabdžinica Euro Gourmet nalazi se na adresi 488 Gwinnett Dr. Ste A u mjestu Lawrenceville.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x