Dickinson: Sjajno je da moja posjeta prije 25 godina toliko znači

Podijelite ovaj članak:

Frontmen britanskog benda ‘Iron Maiden’ Bruce Dickinson danas je u sarajevskoj Vijećnici primio nagradu ‘Počasni građanin Sarajeva’, zbog hrabrosti, dolaska u glavni grad Bosne i Hercegovine u ratnom periodu i organiziranja koncerta s kojeg je poslana poruka da se zaustavi najgori rat u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

– Sjajno je vidjeti da moja posjeta od prije 25 godina toliko znači ovom gradu i građanima. Svi ste svjedočili strašnom ratu u Sarajevu, vi ste bili tu, ja sam samo jednom. Velika mi je čast primiti ovu nagradu, koju želim da podijelim sa svima vama koji ste bili u Sarajevu za vrijeme opsade – kazao je Dickinson.

Nagradu mu je uručio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je kazao da je dolazak Dickinsona u Sarajevo 1994. godine bio jedan od trenutaka u kojem su oni koji su bili u opkoljenom gradu znali da će Sarajevo preživjeti, i Bosna i Hercegovina.

– Danas smo formalizirali ono što sve Sarajlije osjećaju u svojim srcima – rekao je Skaka.

Odluka o proglašenju Dickinsona počasnim građaninom donesena jednoglasno, a nagrada je dodijeljena u okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva – 6. aprila.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x