Dino Ništović završio školovanјe na Kraljevskoj vojnoj akademiji

Podijelite ovaj članak:

Na svečanoj ceremoniji, koja je prošle nedjelje, 12. aprila 2024. godine, održana na Kralјevskoj vojnoj akademiji u Sandhrstu (RMAS – Royal Military Academy Sandhurst) u Ujedinjenom Kralјevstvu, izvršena je promocija kadeta u prve oficirske činove, gdje je među međunarodnim kadetima, promovisan i kadet Dino Ništović iz Bosne i Hercegovine.

Na Kralјevskoj vojnoj akademiji u Sandhrstu školuju se oficiri Kopnene vojske Ujedinjenog Kralјevstva, kao i međunarodni kadeti. Školovanje traje godinu dana i sastoji se od: početnog, srednjeg i završnog nivoa, te se godišnje promovišu tri klase, aprilska, avgustovska i decembarska.

Tako je u 2024. godini, u 232. klasi, od 26 međunarodnih kadeta promovisan i kadet Dino Ništović iz Bosne i Hercegovine. Kadet Ništović je nakon uspješno okončanog jednogodišnjeg školovanja promovisan u čin potporučnika i svoju karijeru će nastaviti u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. 

Promociji su prisustvovale brojne zvanice iz političkog i vojnog milјea zemlјe domaćina, predstavnici diplomatskog i vojno-diplomatskog kora u Ujedinjenom Kralјevstvu i članovi porodica promovisanih kadeta. U ime Bosne i Hercegovine, na poziv komandanta RMAS general-majora Z.R. Steninga, promociji su prisustvovali Nј.E ambasador Osman Topčagić i vojni ataše pri Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu, brigadir Nebojša Janković. Oni su kadetu iz Bosne i Hercegovine čestitali prvi oficirski čin i poželјeli mnogo sreće u budućoj karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Centralni događaj ove ceremonije bila je Parada vladaru (Sovereigns Parade) koja se tradicionalno održava od 1948. godine.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Your blog is a breath of fresh air in the often stagnant world of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Thank you for sharing your wisdom with us.

I was captivated by your work just as much as you were. Your sketch is tasteful and your written material is stylish. However, you seem to be anxious that you will be delivering something questionable in the near future. I agree that you will likely resolve this issue soon and return to your usual high standards.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x