Direktor banjalučke firme pozvao da mu “ne kradu radnike”

Podijelite ovaj članak:

Kako se navodi na web stranici, ovo je najveća tvornica obuće u BiH koja ima 1200 zaposlenih i 10 inostranih partnera a proizvodi na dvije lokacije

Tehnički direktor banjalučke kompanije Bema Marinko Umičević objavio je na svom profilu na društvenim mrežama poziv državnim institucijama da prestanu, kako je kazao, krasti radnice ove kompanije.

– Ne kradite mi bagrenje (radnike)! U posljednje vrijeme je pomama radnica pred penziju da idu da rade kao čistačice u UKC RS ili u Vladu RS. To su sve žene kojima je ostala godina ili dvije do penzije i na pitanje zašto odlaze da rade kao čistačice tamo za platu manju preko 200 KM odgovaraju da se tamo ništa ne radi i ne moraju biti svaki dan na poslu – naveo je Umičević.

Zbog toga je, kako je kazao, razočaran i uvrijeđen.

– Mi smo uložili u obuku tih radnica i žene su pred penzijom, a da ih sad neko prima da rade kao čistačice. Zato apelujem i tražim od tih državnih institucija za koje mi iz realnog sektora izdvajamo sredstva, da nam na takav način ne kradu radnice. Razumijem kada neko ide trbuhom za kruhom, ali ovo stvarno nema smisla, da je tolika pomama za čistačicama u državnim institucijama i UKC-u. Nemam s čim da se se borim, ali moram da izrazim revolt. Da pitam te odgovorne ljude koji ih primaju zašto to rade? Ukoliko već treba toliko čistačica, ukoliko se toliko radi, odnosno „prlja“, iznajmite agenciju za čišćenje, pustite naše radnike da rade kod nas – poručio je Umičević.

Podsjetimo, kompanija Bema bavi se proizvodnjom obuće i radi, između ostalog, za poznate kupce u inostranstvu. Kako se navodi na web stranici Beme, ovo je najveća tvornica obuće u BiH. Ima preko 1300 zaposlenih i proizvodi na dvije lokacije.

Pred kraj prošle godine kompanija je objavila oglas za čak sto radnika a tom prilikom Umičević je naveo kako su plate radnika u ovoj fabrici 950 KM uz prevoz i topli obrok, prenosi Biznis.Info.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x