Prijeti mu otkaz: Djeci isključili grijalice u školi da bi nastavnik punio električni automobil

Podijelite ovaj članak:

Radnik, koji je neovlašteno punio automobil marke Mercedes školskom strujom, je dobio opomenu pred otkaz, javila je hrvatskim medijima direktorica zagrebačke OŠ Ivanja Reka ,Dubravka Crnić.

Podsjetimo, učenici i profesori zagrebačke osnovne škole dvije su se sedmice smrzavali na nastavi. Razlog je, kako su rekli roditelji djece koja pohađaju tu školu, eksplozija dimnjaka koja je bila prije dvije sedmice.

Zabrinuti roditelji su rekli da su se već nekoliko puta obratili direktorici Crnić jer se djeca nakon oštećenja dimnjaka ne mogu grijati, ali ona, tvrde, nije reagovala na ovaj gorući problem škole.

“Neka djeca su se prehladila od sjedenja na hladnoći, kašlju. Neki roditelji ipak su odlučili dati djeci deke jer nemaju kuda s njima i nije rješenje da ih se ne šalje na nastavu” rekao je tata jednog školarca.

Roditelji su rješenje pokušali naći u električnim grijalicama, ali ih je, kažu, direktorica brzo ugasila.

“Direktorica je rekla da struja nije dovoljno jaka. Da bi danas vidjeli da se na školsku struju, koja nije dovoljno jaka, puni električni auto. Automobil koji se vidi  nije školski, ne zna se čiji je, ali je uredno prikopčan na školsku utičnicu i krade školsku struju”, rekao je jedan roditelj.

Dodaje da nisu stigli pitati direktoricu čiji je to auto jer ih “ne doživljava”.

U odgovoru direktorice Crnić, saznali su mediji da je u školi došlo do kvara u kotlovnici te da su o svemu obavijestili Gradsku kancelariju za obrazovanje te da je dogovorena sanacija.

Takođe je dodala da je auto “punio” radnik škole, prenose “24Sata”.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x