Djevojčica porijeklom iz BiH dobila odgovor od premijerke Novog Zelanda

Podijelite ovaj članak:

Šestogodišnja Lejla Sinanović iz Sidneya, čiji roditelji su porijeklom iz BiH uputila je emotivno pismo premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkog napada na muslimane u Christchurchu. Pismo djevojčice, ali i odgovor premijerke, objavljen je na Facebook stranici džamije u Penshurstu, predgrađu Sidneya, a koja djeluje pri islamskoj zajednici BiH u Australiji, prenosi Vecernji.ba.

U pismu je ova djevojčica zahvalila premijerki na njezinoj podršci muslimanskim obiteljima, čiji su najbliži stradali u napadima.

– Hvala vam za vaše zagrljaje, a ako bih vas ikad upoznala i ja bih zagrlila vas – napisala je u svom pismu Lejla, kazavši, između ostalog, da bi kad poraste željela biti hrabra kao Ardern. Kazala je i da joj je kako ima divno srce i osmijeh, te da joj je posebno drago bilo vidjeti premijerku kako nosi hidžab, jer i ona nosi hidžab kada ide u džamiju.

Uz pismo je ova djevojčica poslala i crtež, a uskoro je stigao i odgovor premijerke. Ona se zahvalila djevojčici na pismu i crtežu koji joj je, kako je navela, uljepšao ured.

– Kažeš da se nadaš da ćeš biti hrabra kao ja kada narasteš, a ja već sad vidim da si ti jedna posebna djevojčica – napisala je Ardern u svom odgovoru Lejli.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x