Djevojčica sa opekotinama trećeg stepena donirala bolnici 218 hiljada eura

Nagradu “Ponos Britanije” Elizabeth Soffe je osvojila jer je 26 dana trčala po jednu milju i tako uspješno odradila maratonsku dionicu i bolnici osigurala 200.000 britanskih funti (oko 218.000 eura).

Kao šestomjesečna beba, Elizabeth Soffe jedva je preživjela buktinju koja je zahvatila njezin krevetić, kasnije i ostatak stana. Roditeljima su doktori rekli da se pripreme za ono najgore, ali pravim čudom Elizabeth se izvukla. Nažalost, požar je ostavio posljedice te malena Elizabeth danas ima ožiljke od opekotina trećeg stepena, ali  ona ne dopušta da je to sputava.

Pripadnik GSS Bijeljina 5000 KM koje je dobio kao nagradu za rad u Turskoj, donira narodu Turske

Ove je sedmice dobila nagradu “Ponos Britanije: Dijete hrabrost” zbog svoje humanitarne kampanje u kojoj je prikupila 200.000 funti za bolnicu u Birminghamu, piše Daily Mail.

24sata

– Klima uređaj je bio neispravan. Jedna iskra izazvala je buktinju. Život se promijenio u sekundi – nadovezala se majka Sinead.

Originalno iz Irske, Liam i Sinead živjeli su u Kataru sa svojih četvero djece, ali nakon nesreće odlučili su se odseliti u Veliku Britaniju kako bi Elizabeth imala što bolje liječenje.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x