‘DM’ povukao iz prodaje dječije kašice

Podijelite ovaj članak:

Trgovački lanac ‘DM’ povukao je Eko kašice ‘Babylove’ od breskve, marakuje, jagode, banane, jabuke i muslija, jer ne može sa stoprocentnom sigurnošću da isključi mogućnost povišenog udjela aflatoksina, javili su hrvatski mediji.

Iz predostrožnosti je povučena Eko kašica od breskve i marakuje za djecu od navršenog četvrtog mjeseca, od 190 grama i sa rokom trajanja do 16. oktobra 20120. godine, te Eko kašice od jagode, banane, jabuke i muslija za djecu od godinu dana od 90 grama i sa rokom trajanja do 16. i 17. oktobra 2020. godine.

Iz DM-a su saopćili da su te proizvode povukli iz predostrožnosti jer su vlastitom kontrolom utvrdili da u njima ne može sa stoprocentnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina, što ne zadovoljava DM-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

Aflatoksini su prirodni mikotoksini koje proizvode mnoge vrste plijesni i mogu uticati na zdravlje ako se uzimaju duži period.

Iz DM-a su pozvali kupce koji su kupili proizvode s navedenim rokom trajanja, da ih ne konzumiraju te da ih neotvorene ili otvorene vrate u najbližu prodavnicu DM-a, gdje će im biti osiguran povrat novca, bez predočenja računa.

Povlačenje i opoziv proizvoda odnosi se isključivo na proizvode s navedenim rokom trajanja koji je istaknut na poklopcu, odnosno na poleđini pakiranja, navedeno je u saopćenju.

Iz DM-a su se izvinili kupcima zbog takve situacije i mogućih neugodnosti.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x