Dodik napravio novi skandal: Bokseri iz entiteta RS nastupat će za Srbiju

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ugostio je predsjednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina u Banja Luci gdje su razgovarali o jačanju saradnje između države Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Saopštenje Bokserskog saveza Srbije naslovljeno je sa: “Svi bokseri pod jednom zastavom! – Dodik i Borovčanin o jačanju boksa dve bratske zemlje”. 

Dogovoreno je da svi bokseri iz Republike Srpske koji imaju dvojno državljanstvo boksuju za Srbiju.

„Sa predsjednikom Bokserkog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom razgovarao sam o potrebi daljeg jačanja saradnje naša dva bokserska saveza i integraciji boks lige Srbije i Srpske. Za razvoj boksa u Republici Srpskoj od velikog je značaja pomoć koju pruža Bokserki savez Srbije i sretan sam da će ta saradnja u narednom periodu biti još bolja i konkretnija. Nenadu sam zahvalio na ogromnoj podršci i doprinosu BSS afirmaciji i popularizaciji boksa u Republici Srpskoj i dao punu podršku aktivnostima koje sprovode“ istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

BSS

Plemenita vještina je sport koji uči samokontroli, samopoštovanju, kao i poštovanju drugih, sport hrabrih, dosljednih, koji uz tjelesnu čvrstinu donosi i mentalnu koja je ključ opstanka u današnjem društvu, navode iz Bokserskog saveza Srbije.

“Boks u Srbiji prolazi kroz novo doba renesanse i povratka na staze uspjeha kakvi su bilježeni na ovim prostorima prije nekoliko decenija. Cilj boks pregalaca u Republici Srpskoj je da se priključi Srbiji na ovom putu i da zajedničkim snagama ovaj sport podignu na nivo koji zaslužuje, a to je stvaranje šampiona svjetskog kalibra. Bokserski savez Srbije ima velike mogućnost za rad, usavršavanje i postiže značajne rezultate zahvaljujući predsjedniku Aleksandru Vučiću. Upravo zahvaljujući tome u prilici smo da pomognemo razvoj boksa u Republici Srpskoj kroz zajedničke pripreme, kadrovsku obuku, razvoj stručnjaka, istovremeno učešće boksera u nacionalnim selekcijama, ali i organizaciju takmičenja i u Srpskoj. Dobar primjer je Omladinska zlatna rukavica i kolo bokserske lige Srbije koje će se održati u Banja Luci u subotu 26. februara” rekao je predsjednik BSS Nenad Borovčanin.

N1

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x