Dodik: Prije će otići Šmit iz BiH, nego ja u zatvor

Podijelite ovaj članak:

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske izjavio je danas u Mostaru da će iz BiH prije otići Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpske ne priznaje za visokog predstavnika, nego on u zatvor.

“Prije će otići Šmit iz BiH, nego ja u zatvor”, kazao je Dodik medijima uoči donatorskog ručka za obnovu i završetak Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

On je ocijenio da je loše po BiH što jedan dio međunarodne zajednice misli da intervencionizmom mogu da riješe neke stvari.

Dodik je tom prilikom prokomentarisao i Majkla Marfija, američkog ambasadora u BiH.

“On misli da je neki mesija koji je ovdje nama došao govoriti što da radimo. On je jedan obični lažov, petljanac, koji putem zloupotrebe svojih kanala pokušava da prikaže crnom situaciju koja nije takva. Ona je loša samo zato što ima takvih kao što je Marfi koji se miješaju u unutarnje stvari ove zemlje”, kazao je Dodik.

Osvrnuo se i na koordinacijski sastanak koalicijskih partnera na razini BiH, HDZ-a BiH, SNSD-a i stranaka Trojke koji će se održati u ponedjeljak u Mostaru, te je rekao da treba rješavati probleme.

“Ono što će biti epicentar svih razgovora je Ustavni sud i izborni zakon. Mislim da se nećemo moći kretati dalje dok ta dva pitanje ne riješimo. To nije nikakva prijetnja, ali se ne može događati da se samo jednima rješava problem, a drugi da se ignoriraju”, ustvrdio je on.

Dodao je da će predložiti da se u Parlamentu BiH donese deklaracija o suverenosti BiH.

“To bi značilo da nema visokog predstavnika, sudaca Ustavnog suda…”, zaključio je Dodik.

(Crna hronika)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x