Dodik: Srpska prihvata dejtonsku BiH

Republika Srpska je potpisala i prihvata dejtonsku BiH, a ne nekakvu antidejtonsku kakvu pokušavaju da nam nametnu pojedini nedobronamjerni ambasadori – napisao je predsjednik RS Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodao je da je RS potpisala i prihvata dejtonsku BiH, a ne nekakvu antidejtonsku kakvu pokušavaju da nam nametnu pojedini nedobronamjerni ambasadori.

Ta dejtonska BiH podrazumijeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda, Republiku Srpsku sa 49 odsto i Federaciju sa 51 odsto teritorije. Tako je potpisano i još uvijek negdje imam nade da takva BiH može da bude održiva – naveo je Dodik.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice na manifestaciji Dani Srpske u Srbiji naglasio da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan narod, jedna nacija, vjera i identitet i da bez obzira na granice i formalnosti ne smijemo da se odreknemo sebe.

– Tokom nedjelje prisustvovao sam i osveštanju parohijskog hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Laktašima, kao i osveštanju Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku – naveo je Dodik.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x