Dodik: U Sarajevu bi sutra priznali nezavisnost Kosova da nema veta iz RS-a

Podijelite ovaj članak:

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je “politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH”.

“Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u RS-u”, naglasio je Dodik.

On je pozvao predstavnike “političkog Sarajeva” da, ako su zaista za poštivanje granica na Balkanu, javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina i da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

“Na taj način smirili bi duhove u BiH. Јavna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz RS-a. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore”, rekao je Dodik, komentarajući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Komšić je izjavio da je politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem razmjene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, izvor destabilizacije zapadnog Balkana, ali i povratak na retrogradne politike i ideologije životnog prostora nacija.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x