Dodik zaposlio Kusturicu kao savjetnika u Predsjedništvu BiH

Podijelite ovaj članak:

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Herecgovine Milorad Dodik zaposlio je kao savjetnika reditelja Emira Kusturicu, što je bilo jedno od njegovih predizbornih obećanja.

Kako navodi Klix.ba, Kusturica je tako ostvario pravo da iz džepova građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama BiH, mjesečno prima oko 2.100 KM. 

U Dodikovom kabinetu zaposleno je ukupno 11 savjetnika i jedan šef kabineta. Predsjedavajući Predsjedništva BiH za šefa kabineta postavio je Danijela Dragičevića. On je ranije bio angažovan kao Dodikov šef kabineta za vrijeme dok je bio predsjednik bh. entiteta RS.

Osim toga, zaposlena je Ana Trišić Babić, kao savjetnica za vanjsku politiku, Pero Simić (savjetnik za informisanje), Dragan Vuković (savjetnik za sigurnosnu politiku), Radovan Kovačević (savjetnik za unutrašnju politiku), Radomir Božić (savjetnik za ekonomska pitanja), te kao ostali savjetnici – Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić. 

Savjetnici Džaferovića

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije je rekao kako ga savjetuje šest osoba. Na mjestu Džaferovićevog šefa kabineta nalazi se Elvir Čamdžić, dok su kao savjetnici zaposleni Elvir Huremović, Amel Suljević, Damir Džanko, Adis Alagić i Čedomir Lukić, piše Klix.ba.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije objavio koga je zaposlio kao savjetnike. 

Izvor: Agencije

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x