Dok je sarajevska rulja padala u delirijum na koncertima, tekli su potoci krvi nevine djece

Podijelite ovaj članak:

Ima haman pa mjesec dana kako nas domaći novinarčići i portali svakodnevno izvještavaju o koncertima srbijanskih pevaljki Prijovic i Tairovic u Sarajevu. Te kako su dvorane bile pune svaki put, te šta su oblačile, koliko su para zaradile, te kako su šetale Bascarsijom, šta su jele, jesu li dobro kakile …

Usput, ova Prijović nema ni osnovnu školu , dok je Tairovic ipak uspjela završiti. Osnovnu! Tu je i koncert Boze Vreće i dvorana puna uplakanih žena i djevojaka u transu.

Koncert za koncertom i ogromne pare graDŽana Sarajeva i okoline u pohlepnim džepovima cajki pevaljki i vreće.

U isto vrijeme dok je sarajevska rulja padala u delirijum na koncertima, potoci krvi nevine djece Palestine tekli su Gazom.

Sad će i Nova godina. U Mostaru će Joksimović uzeti par stotina “iljada” maraka od građana Mostara, u Sarajevu, sarajevska priča sa Crvenom jabukom i Zabranjenim pušenjem će koštati građane 500 “ tisuća” maraka, i tako širom “napaćene“ BiH .

Ostaje da vidimo hoće li se neko od regionalnih “ umjetnika “ i lokalnih, umišljenih drekavaca, sjetiti palestinske priče koja teče crvenim rijekama.

Ovih dana gradonačelnica Sarajeva Benjamina se pohvalila da neće biti vatrometa za Novu godinu. Naša Hugolina će pare od vatrometa usmjeriti za zaštitu životinja.

Da je velika razlika između životinja i ljudi, ne svih, već Ljudina, pokazuje nam primjer sa drugog dijela Evrope.

U petak je Eric Clapton, jedan od najboljih gitarista i muzičara svih vremena, održao koncert u Londonu. Ovaj svjetski, veliki umjetnik, živa legenda i još veći Čovjek, ljudina, svirao je gitaru na kojoj je bila zastava Palestine a sav novac od koncerta donirao je narodu Palestine.

Ili muzička legenda Roger Waters, iz Pink Floyda, sa zastavom Palestine na bini i donacijom koncerta za palestinski narod!

Tvoje je samo to sto daš – nekima nikad dosta pohlepe, populizma i egoizma a nekima uvijek malo solidarnosti, suosjećanja, dobrih djela i slobodomislećeg pogleda na stvarnost.

Kapa do poda Eric Clapton, Roger Waters i mnogi drugi, legende ne umiru!

(Edin Grebović, Facebook)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x