Dokle će političari iz BiH i Crne gore uvlačiti Srbiju u rat sa svima

Podijelite ovaj članak:

Na društvenim mrežama vode se žestoke polemike o putu Aleksandra Vučića u Nev York, uz blagoslov SPC na čelu s njegovim privatnim patrijarhom Prfirijem, kako bi “branio Srbiju i srpski svet” od ostatka svijeta.

U ponovljenoj izbornoj kampanji za Beograd, Vučiću se ništa bolje nije moglo desiti od ove rezolucije o genocidu u Srebrenici. Dobio je priliku da ispadne borac za Srbe, koji gine u toj borbi, a bjanko podršku SPC za sve što radi, mnogi tumače tako da je SPC postala crkva njegove političke partije SNS i njega lično.

Mnogima je trn u oku to da je “trojka iz BiH” sve češće zajedno i kad god se okupe da ih prate ratni bubnjevi, a očito je da Srbiji i većini Srba nije do rata.

Šta Srbija ima s Rezolucijom o genocidu u Srebrenici

Očito je i to da mnogi od njih nisu ni znali da je Srbija bila agresor na BiH i aktivno sudjelovala u proteklom ratu, pa to sad tek mnogi uviđaju i na pitanje, “šta mi uopšte imamo sa svim ovim” dobiju odgovore direktno od drugih korisnika društvenih mreža, što ih jako iznenadi, pa revolt prema ponašanju zloglasne “trojke iz BiH” raste iz sata u sat.

I kad bi stvarno pobrojio sve likove koji su bosanski ili crnogosrski pravoslavci, a uvlače Srbiju u ratove sa svim komšijama i konfrontaciju sa NATO paktom, EU, SAD…uvidio bi svako da su uvozni političari kobni za Srbiju. Oni su uglavnom iz BiH uz ponekog Crnogorca, a zanimljivo je da s jastrebovima u politici koji se sve pitaju muku muči i Hrvatska, od Milanovića do pokojnog Bandića.

“generalštab” vojske Srbije

Starijoj gardi u Srbiji priključio se Nenad Nešić, koji prima visoku platu kao ministar sigurnosti BiH, a redovno gostuje na nacionalističkim televizijama po Srbiji,a svojim pričama širi vjersku i nacionalnu mržnju za koju bi morao odgovarati pred zakonima i Srbije i BiH!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x