Dr. Damir Arnaut je prvi Bošnjak dobitnik prestižne nagrade na UC Berkley u Kaliforniji

Podijelite ovaj članak:

Ovu lijepu vijest podijelio je dr. Edhem Čustović na svom Facebook profilu.

Mnogo lijepih vijesti ovih dana u sportu pa su možda zasjenile činjenicu da je dr. Damir Arnaut, dobio zaista prestižnu nagradu na jednoj od najprepoznatljivijih akademskih institucija na svijetu, Univerzitetu Kalifornije Berkeley.

Dr. Arnaut je dobio Međunarodnu nagradu Elise i Walter Haas koja se dodjeljuje diplomcu ovog univerziteta koji je dao istaknut i izvanredan doprinos rodnoj zemlji na polju umjetnosti, nauke, obrazovanja, ekonomije, zaštite okoliša, politike itd.

Nagrada se dodjeljuje svake godine još od 1966., a dobitnici su bili nobelovac Y.T. Lee, predsjednici Ekvadora, Costa Rice i Pakistana, ambasador Kanade u Iranu koji je omogućio bijeg zarobljenih američkih diplomata, Sadako Ogata, visoka komesarka UN-a za izbjeglice.

Dr. Damir Arnaut je diplomirao, magistrirao i doktorirao sa Univerziteta Kalifornija, Berkeley i aktuelni je ambasador BiH u Njemačkoj.

Rektorica Berkeley-a Carol Christ je naglasila:
“Neki od razloga zbog kojih zaslužujete ovu nagradu uključuju vaše liderstvo, pravac i kontinuitet da vodite vašu zemlju ka budućnosti. Univerzitet je veoma ponosan na vaše nesebično liderstvo, a vaš doprinos i služba Bosni i Hercegovini su primjer najviših vrijednosti Berkeley-a.”

Dr. Arnaut će 16. decembra primiti nagradu tokom ceremonije dodjele diploma na Berkeley-u, kada će ispred hiljade studenata, njihovih roditelja, profesora, novinara, naučnika govoriti o našoj BOSNI I HERCEGOVINI 🇧🇦

Velike čestitke dr. Damiru Arnautu na ovoj nevjerovatnoj nagradi, poručio je dr. Čustović, a čestitkama se pridružuje i Senzor.ba redakcija.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x