Dvije škole pod jednim krovom!

Podijelite ovaj članak:

– Ovo je fašistički izum koji funkcioniše u BiH već više od deset godina, a izumitelj(Hrvatska i HDZ u BiH) ga uredno plaćaju milionima eura, iako susjedima fali novca za njihove socijalne slučajeve, za ovu segregaciju djece kod nas uplaćuju redovno rate!
Našim političarima ne pada na pamet da se s ovim zamaraju, jer tu para i tendera nema, a djeca iz ovih škola izlaze sa kompleksima manjih i većih vrijednosti, kao i sa mržnjom prema susjedima. “Promicatelji europskih vrijednosti”, kako Dragan Čović naziva svitu oko sebe, zadovoljno trljaju ruke, jer odgajaju podmladak za svoje paklene planove. Zato su im već i postavili platformu u vidu zloglasne tzv. Herceg Bosne, koja je osuđena u Hagu za “Udruženi zločinački poduhvat”(UZP), na čelu sa Franjom Tuđmanom. Da se zaista radi o “europskim vrijednostima” vidi se iz toga što je ovo sve urađeno u saradnji s OSCE i OHR, a danas Visoki predstavnik u BiH nije ni “zablinut” zbog segregacije i aparthajda, kakav se nije vidio ni u vrijeme Hitlera i Musolinija, čiji su potomci, evo, u našoj domovini otišli korak dalje!
Na slici je osim tog fašizma prikazan jad i bijeda djece najbrojnijeg naroda u BiH, djece Bošnjaka, čiji dio škole izgleda više devastiran od Vukovara, dok su susjedi za svoju dijecu iznad zajedničkog dijela dogradili i zvonik s krstom, da ne bi bilo zabune. Kako su za to dobili građevinsku dozvolu, jer je zgrada iz Austrogarskog vakta, znade samo baba Vanga, a sve je obojeno u plavo, kao što je i krv djece koja idu u taj dio škole i dakako njihovih nastavnika!
Susjedima je malo bilo i to, pa su postavili željeznu ogradu visoku tri metra, kako bi bili sigurni da nijedno njihovu dijete plave i kockaste krvi se neće očešati od naše šugavo dijete, čija krv ne vrijedi ništa!
Možete li zamisliti kako se jadno osjećaju naša djeca u onom devastiranom dijelu? Samo jedan luksuzni automobil ispred “naših” parlamenata, riješio bi barem tu očitu diskriminaciju izvana i mogla bi niknuti na drugom dijelu munara, a fasada ofarbana u zeleno!
Samo tad bi se trgnuli “zablinuti” evropljani i krenula priča o “islamskoj državi” u BiH!
Možete li zamisliti to? Ja mogu! I zato ću pokrenuti akciju među svojim imućnim prijateljima da barem ofarbamo fasadu dijela škole u koji idu “manje vrijedna djeca”, djeca dobrih Bošnjana, a njihovi roditelji neka i dalje biraju na vlast iste face i svađaju se s familijom zbog njih!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x